Glastro | Peter en Marijke

Peter Bes

Peter heeft als groepsleider in de jeugdzorg en gehandicaptenzorg gewerkt. Naast dit werk heeft Peter een glashobbycursus in Tiffany gedaan. Deze glastechniek beviel zo goed, dat een Tiffany-werkplaats ingericht werd.

Deze hobby groeide uit met het volgen van cursussen in diverse glastechnieken. De glas-in-lood-techniek heeft hij zichzelf aangeleerd. Het “gevolg” hiervan was een eerste glaswinkeltje in de Wenslauerstraat in Amsterdam. Welke vervolgens diverse malen binnen Amsterdam is verhuisd. Een winkel naast het geven van cursussen werd teveel van het goede. Peter is zijn aandacht gaan richten op het maken van kunst in de vorm van glas of steen. Echter het overdragen van kennis, in welke vorm dan ook, bleef kriebelen, en kwam tot uiting in het geven van diverse kortere of langere workshops. Zoals bijvoorbeeld de glas-in-lood-cursus bij de Doe-Zelf-School te Amsterdam (onderdeel van de Volksuniversiteit).

De kunst die Peter heeft gemaakt, heeft in diverse galeries gestaan in heel Nederland en ook nu wordt zijn glaskunst in galeries tentoongesteld.

Hieronder ziet u een paar voorbeelden van werken van Peter, waarbij hj de verschillende glastechnieken combineert met andere materialen als hout, steen en metaal.

Enkele voorbeelden van Peters glaskunst
In zand gegoten glas op wortelhout 40x20x10Albast met gefused float glas op ijzer