Glastro | Peter en Marijke

Peter Bes

Peter heeft als groepsleider in de jeugdzorg en gehandicaptenzorg gewerkt. Naast dit werk heeft Peter een glashobbycursus in Tiffany gedaan. Deze glastechniek beviel zo goed, dat een Tiffany-werkplaats ingericht werd.

Deze hobby groeide uit met het volgen van cursussen in diverse glastechnieken. De glas-in-lood-techniek heeft hij zichzelf aangeleerd. Het “gevolg” hiervan was een eerste glaswinkeltje in de Wenslauerstraat in Amsterdam. Welke vervolgens diverse malen binnen Amsterdam is verhuisd. De laatste locatie was op de Weteringschans. Na 6 jaar werd een winkel naast het geven van cursussen en het maken van opdrachten teveel van het goede. Peter is zijn aandacht gaan richten op het maken van kunst in de vorm van glas of steen. Later kwamen ijzer en hout als materialen erbij. Echter het overdragen van kennis, in welke vorm dan ook, bleef kriebelen, en kwam tot uiting in het geven van diverse kortere of langere workshops. Zoals bijvoorbeeld de glas-in-lood-cursus bij de Doe-Zelf-School te Amsterdam (onderdeel van de Volksuniversiteit). En Tiffany, fusing e.a. glastechnieken in eigen atelier.

Na een gedeeltelijke “kunst sabbatical” volgde in 2017 pensionering uit de zorg en het volledig storten op de kunst.

De kunst die Peter heeft gemaakt, heeft in diverse galeries gestaan in heel Nederland en ook nu wordt zijn glaskunst in galeries tentoongesteld.                                                Peter is lid van het kunstenaarscollectief Huis ter Heide.

Klik hier of in het menu voor een portfolio van Peters werken.